Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego
- 2 kg pieczarek
- 2 czerwone papryki
- 1 cebula
- suszony majeranek
- 1 słoik sosu do spaghetti
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz
Najpierw obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Mięso rozdrabniamy widelcem. Do cebuli dodajemy mięso mielone, podsmażamy.
Przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem, ja osobiście lubię bardziej wyraziste smaki, więc dodałam ostrą mieloną paprykę i granulowany czosnek.
W międzyczasie obieramy pieczarki i kroimy je na kawałki. Odcedzamy fasolę i papryki kroimy w kostkę.
Pokrojone pieczarki przekładamy do garnka, lekko dusimy, i dodajemy do mięsa mielonego. Wszystko jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy pokrojoną paprykę. Mieszamy i wciąż smażymy.
Na samym końcu dodajemy sos do spaghetti oraz osączoną fasolkę. Wszystko dobrze mieszamy. Podajemy na ciepło z pieczywem. Smacznego!
I jeszcze coś ze świata ogrodów;) Kocham kwiaty, to chyba nic nowego, bo wszystkie kobiety je lubią, i dostawać, i je pielęgnować w swoim ogródku, ogrodzie, na działce, czy chociażby na balkonie. Moje oko cieszą kolejny rok tulipany, które fascynują swym pięknem, swą dostojnością i powabem. Mogę patrzeć na nie i patrzeć...Posadziłam jeszcze frezje, tunbergie, brodiee, mieczyki, płomyki i krokosmię. Popadało zdrowo, więc mam nadzieję, że tam pod ziemią cebulki już rozpoczynają swój cykl rozwoju.
Pozdrawiam i spokojnej niedzieli!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz